Sverige tappar i PISA 2012

Idag kl 11 presenterades resultaten från PISA  (Programme for International Student Assessment), en internationell undersökningen som mäter 15-åringars kunskaper i matematik, läsning och naturvetenskap. 65 länder deltar i undersökningen.

Sverige tappar placeringar i alla ämnena. Vi är nu sämst i norden. Sverige har störst resultatförsämring av alla OECD-länder. Svenska elever lär sig mindre idag än för 3, 6 och 12 år sedan. Vi ligger nu under genomsnittet i alla ämnen. Skolverkets generaldirektör, Anna Ekström, menar att resultatförsämringarna kan bero på att eleverna får för lite aktivt stöd i undervisningen.

Vi återkommer inom kort med en analys av resultaten.


Se presskonferensen på svd.se

Ladda ner en sammanställning på oecd.org

Pressmeddelande från Skolverket

Kommentarer :

#1: Andre

Det kan ju också bero på att barn särbehandlas något extremt i dagens samhälle, inga krav ställs på våra barn därav kommer det heller aldrig uppfylla några mål.

skriven
#2: Mattias

I princip samtliga åtgärder som genomförts i svensk skola sen 2002 har varit med den problembild du beskriver i åtanke, Andre. Ingen har haft någon positiv verkan på våra PISA-resultat. Istället framstår det som om varje förändring har lett till något sämre. Kanske dags att ompröva problembeskrivningen?

skriven

Kommentera inlägget här :