Anställa

Mattecentrum är inne i en riktigt rolig fas som innebär att vi söker 4 nya medarbetare till kontoret i Sverige och Matematikceneter i Danmark söker också en medarbetare! I Sverige söker vi 2 verksamhetsutvecklare som kommer jobba mycket med utveckling av verksamheten men även kvaliteten i våra räknestugor. 1 administratör som verkligen behövs! Kontoret svämmar över med administrativa arbetsuppgifter och både jag och Johan kan behöva lite avlastning från ganska mycket administrativt. Sedan söker vi även en kommunikatör, för att kunna göra mycket marknadsföring inhouse. En driven och kreativ medarbetare som kan föra vår marknadsföring ytterligare längre fram.
 
Det är verkligen fantastiskt roligt att rekrytera, men också slitsamt - vi får ju in så otroligt mycket (bra!) ansökningar! Så det tar sin tid innan man vet att man hittat dem med de lilla extra!
 
Spännande!

Vi är lösningen!

Nu har det klarlagts att Mattecentrum är lösningen på sjunkande resultat i skolan, regeringen gjorde rätt som valde att satsa på oss.
 
Idag publicerade nämligen DN.se resultatet av en granskning över elevers skolresultat och det var inte en läsning som man varken blev glad eller överraskad av. Anslagen per elev har ökat från 55.400 kr per elev år 2000 till 87.500 kr per elev 2011. Det satsas alltså mer pengar per elev än någonsin och ändå så dalar resultaten - framförallt i matematik.
 
Det som framförallt påverkar elevernas skolresultat negativt är familjebakgrunden och den segregation som förekommer i Sverige. I bilden nedan ser ni hur mycket föräldrarnas utbildning spelar roll för elevernas prestationer i matematik:
Fråga: Men hur gör då de eleverna som inte har föräldrar med eftergymnasialutbildning?
 
Lösning: De kommer till oss. Vi på Mattecentrum är den där föräldern eller bästa kompisen som går in och läser läxorna med eleverna, vi pratar med dem om vikten av utbildning, vi är goda förebilder och vi finns där alltid för dem - bäst av allt är att det inte kostar några pengar så att alla har råd med det.

Vi kollade i höstas vart våra elever kommer ifrån och det var väldigt tydligt att barn med föräldrar som inte hade pluggat i Sverige var kraftigt överepresenterade, det näst vanligaste modersmålet (efter svenska) var somaliska:

Oavsett vart skon klämmer så är det viktigt att identifiera problemet, att acceptera det och att våga prata om det. Annars kommer vi aldrig att komma vidare.

Vi är glada över att problemet nu är identifierat och att vi är den uppenbara lösningen på detta tråkiga problem.
 
/Johan grundare av Mattecentrum

Tillbaka från Indien

Jag (Johan) har varit i Indien på jobbmester i 2 veckor. Abstinensen för Mattecentrum var på topp när jag landade i tisdagseftermiddag så en timme efter att anlänt på svensk mark så var jag på kontoret igen. Sedan dess har det varit en vecka i det kommunikativa tecknet: tisdag föreläste jag på kvällen, på onsdag hade vi en cool kväll där jag bjöd in de mest kreativa människorna jag kände på en middag för att diskutera vad vi kunde göra för nya innovativa saker i föreningen, på torsdag så intervjuades jag två gånger och fick gå på två foto sessioner och idag spelade jag in en radioreklam i morse och föreläste innan lunch.

Skönt att vara tillbaka!
 
Trevlig helg önskar alla på kontoret!

Jobba hos oss!

Vi söker en kommunikatör! Här har ni annonsen, vi hoppas att just du söker!
 
Mattecentrum hjälper 120.000 barn och unga att plugga matte, helt gratis. Det går väldigt bra för oss och vår verksamhet växer så det knakar och nu behöver vi få in dig på kontoret. Eftersom vi inte hört något av dig ännu så utlyser vi tjänsten som kommunikatör hos oss tills du har sökt.

Vi vet att du har jobbat några år i branschen och har erfarenhet att jobba som kommunikatör, nu är du redo att ta klivet och börja jobba med oss. Kul, du är välkommen.

Som kommunikatör hos oss kommer du att få briljera med dina kunskaper i Indesign och Photoshop, vi ser fram emot att du gör snygga annonser och banners samt redigerar vårt grafiska material. Eftersom du är grym på att skriva texter så kommer du att vara den som är ansvarig för att skriva bland annat debattartiklar, stiftelseansökningar, pressmeddelanden och jobbannonser för dina framtida kollegor.

Vi är helt outstanding på PR och detta kommer att ligga på ditt bord att ansvara för. Vi är osäkra på om du har erfarenhet av PR, har du det så är det toppen, har du inte det så är det chill, vi lär dig.

Vi är ett litet kontor med 7-8 medarbetare så det är skönt att du inte tycker det är jobbigt att vi alla ibland får hugga i med saker som inte till 100% borde ligga på vårt bord.

Det ska bli kul att träffa dig på intervju, du väl vet att vi sitter i fräscha lokaler på Grev turegatan 40? Hittar du inte eller har några frågor om tjänsten? Slå en signal till Hannah, vår generalsekreterare, på 0768-10 00 07 hon vet allt.

Skicka in din ansökan ASAP till Hannah(snabel a)mattecentrum.se vi vill ju att du börjar imorgon! Eller så snart som möjligt i alla fall. Sista ansökningsdag är 30:e april.
 
Läs mer om våra lediga tjänster HÄR!

Insamling nu

I senaste numret av "Insamling nu" hittar ni Mattecentrums generalsekreterare Hannah Pettersson, som framtidisspanar.
 
 

PwC puschar vårt samarbete - alltid lika kul!

 

PI-DAGEN

På torsdag är det pi-dagen!
 
Hoppas ni vill vara med och fira med oss :)
 
Kanske genom att skänka en fin liten spontangåva och ge fler elever möjligheten till gratis mattehjälp?
 
Gåvor kan sättas in på
PG 90 02 68-4
BG 900-2684
 
Eller varför inte kontakta vår briljanta kollega Ulrika, och se hur du kan stödja oss regelbundet genom att bli månadsgivare?
 

Mattecentrum älskar glass, speciellt Ben&Jerry!

Titta vilka fantastiskt fina glassburkar den nya smaken "Clever cookies" bjuder på - med Mattecentrum på!
 
Denna måste genast smakas!
 

En riktigt bra app!

En av våra volontärer har utvecklat en app för oss som följer skolans lagar och håller oss till veckor hellre än till datum - Veckoappen!
 
De låter Mattecentrum synas i den helt gratis! Samtidigt som appen är gratis att ladda ner :) Sådant blir vi glada över!

Sociala entreprenörer - tävla!

Förra året så vann vår grundare, Johan Wendt, join our core - en tävling för sociala entreprenörer arrangerad av Ashoka och Ben&Jerry. Har du en idé som kan göra livet bättre för människor, då ska du definitivt söka dig till detta!
 
LÄS MER HÄR!
 
Finalen ägde rum nere i Uganda, där Ben&Jerry har sina vaniljodlingar.
 

Läs om oss i SVD!

Läs om oss och vårt roliga samarbete med Kalle Anka :)
 
Här hittar du artikeln!

Häftigt samarbete!

Nu i dagarna släpps ett av Mattecentrum senaste samarbeten, nämligen med Kalle Anka!
 
Vi lanserade i förra veckan nya avsnitt på Matteboken.se för mellanstadiet, som just nu bara saknar videolektioner som kommer inom kort, och för att nå ut till denna målgrupp kräver det sin marknadsföring.
 
HÄR hittar du vårt uppslag i senaste nummret av Kalle Anka, eller så köper du dig ditt eget ex och ser om du kan lösa Monty Hall problemet!
 
Trevlig läsning!