Finaste brevet

Detta brev + en ask choklad fick några av våra volontärer av en jättefin elev i veckan:

Fullt ös!

Vill bara ge alla volontärer och briljanta kollegor en stor eloge! Första veckorna i januari och augusti är våra mest hektiska veckor då våra räknestugor över hela Sverige ska startas upp igen efter ledigheten. Tack vare alla våra fantastiska volontärer som snabbt står redo med kunskap och engegemang kan vi slå upp portarna igen med ökad kapacitet och vilja att hjälpa till. Tack vare fantastiska medarbetare på kansli lyckas vi väcka liv i städerna, nosa upp pressen och nå ut till ännu fler ungdomar med aktivt deltagande ute på skolor och prata om Mattecentrum! Tack vare så få, kan vi hjälpa så otroligt många - engagemanget är allt.

Vår nya kollega Rasmus gästbloggar

Fylld av spänning, förväntan och utan särskilt många timmars sömn i kroppen steg en nybliven Stockholmsansvarig upp ur sängen och åt sin frukostfil. Det var dags för första dagen på det nya jobbet, i storsta’n, Stockholm. Jag ska alltså börja pendla, få nya kollegor, nya arbetsuppgifter och nya sammanhang. Som jag har väntat!
Jag heter Rasmus och kommer från Uppsala. Där har jag också studerade vidare efter gymnasiet; först läste jag ekonomprogrammet och byggde sedan på med en kandidatexamen i Sociologi med peronalinriktning. Det senaste halvåret har jag vikarierat på skolor runt om i Uppsala och på fritiden spelar jag volleyboll i Allsvenskan, som vi för tillfället leder.
I dag börjar jag mitt nya jobb som Stockholmsansvarig på Mattecentrum. Jag har mottagits på bästa sätt och folket här är supertrevliga, enkla att ha och göra med och framför allt delar de ett skönt driv och engagemang för föreningen. Jag är säker på att jag kommer att trivas som fisken i vattnet.
Dagen har hittills bestått av att komma på plats, få igång dator och telefon, inte helt utan bittra kommentarer tillägnade de högre teknikmakterna, och en runda bland de närliggande affärerna för att införskaffa förnödenheter till kontoret. Som Stockholmsansvarig ska jag sköta föreningens verksamhet i Stockholm - vem kunde gissa – och tanken är att jag ska slussas in i verksamheten de närmaste veckorna. Lära mig att hålla intervjuer, få koll på all administration och rutiner. Men framför allt så ska jag ge mig ut på så många räknestugor och träffa så många volontärer och elever som möjligt. Vi ses ute på räknestugorna!
/Rasmus

Installation av det nya kontoret!

Idag har vi borrat, skruvat, fixat och ordnat i det nya kontoret. 5 nya arbetsplatser är monterade och mötesrummet är nu komplett med white board (som vi fick GRATIS!!!!). På måndag börjar 2 nya medarbetare: Rasmus som ska bli Stockholmsansvarig och Anna som i 6 månader ska göra praktik inom sälj, marknadsföring och kommunikation. Lite bilder.... Först mitt och Hannahs kontor:
Sen ett foto på landskapet:
Till sist ett foto på vår underbara white board som vi fick så att vi äntligen kan spela in våra videolektioner hos oss själva!!!!
/Johan

Första inlägget och bra nyheter!

Detta är bloggen där man från och med nu och för alltid (?) kan följa vårt arbete med Mattecentrum.
 
De som bloggar här är antingen Johan Wendt, grundare av Mattecentrum eller Hannah Pettersson Generalsekreterare på Mattecentrum.
 
Vi går ut med ett BANG och släpper bomben att ett av Sveriges viktigaste företag har gått in som huvudsponsor till vår verksamhet, nämligen NCC!
 
 
I samma veva är det premiär för våra räknestugor denna vecka, kolla här när TV4 besökte våra räknestugor i Luleå.
Följ gärna vårt arbete här på bloggen, något inlägg varje dag borde det komma upp!