Kommunikatör på gång!

Idag höll Johan och Hannah 4 intervjuer för tjänsten som kommunikatör. Det är dags för föreningen att äntligen få in en expert på att skriva text och på att producera grafiskt material. Så här såg annonsen ut:
 
Mattecentrum hjälper 120.000 barn och unga att plugga matte, helt gratis. Det går väldigt bra för oss och vår verksamhet växer så det knakar och nu behöver vi få in dig på kontoret. Eftersom vi inte hört något av dig ännu så utlyser vi tjänsten som kommunikatör hos oss tills du har sökt.

Vi vet att du har jobbat några år i branschen och har erfarenhet att jobba som kommunikatör, nu är du redo att ta klivet och börja jobba med oss. Kul, du är välkommen.

Som kommunikatör hos oss kommer du att få briljera med dina kunskaper i Indesign och Photoshop, vi ser fram emot att du gör snygga annonser och banners samt redigerar vårt grafiska material. Eftersom du är grym på att skriva texter så kommer du att vara den som är ansvarig för att skriva bland annat debattartiklar, stiftelseansökningar, pressmeddelanden och jobbannonser för dina framtida kollegor.

Vi är helt outstanding på PR och detta kommer att ligga på ditt bord att ansvara för. Vi är osäkra på om du har erfarenhet av PR, har du det så är det toppen, har du inte det så är det chill, vi lär dig.

Vi är ett litet kontor med 7-8 medarbetare så det är skönt att du inte tycker det är jobbigt att vi alla ibland får hugga i med saker som inte till 100% borde ligga på vårt bord. 

Det ska bli kul att träffa dig på intervju, du väl vet att vi sitter i fräscha lokaler på Grev turegatan 40? Hittar du inte eller har några frågor om tjänsten? Slå en signal till Hannah, vår generalsekreterare, på 0768-XX XX XX hon vet allt.

Skicka in din ansökan ASAP till Hannah(snabel a)mattecentrum.se vi vill ju att du börjar imorgon! Eller så snart som möjligt i alla fall. Sista ansökningsdag är 30:e april.

 

Rekord på matteboken.se

Igår hade vi besöksrekord på matteboken.se, inte så konstigt kanske eftersom de nationella proven för gymnasieelever startar idag!

Vi önskar alla elever lycka till - vi håller våra räknestugor öppna hela veckan ut innan vi tar sommarlov och matteboken.se kan ni ju använda när ni vill och hur mycklet ni vill!
 

PwC fun and charity run - i förmån till Mattecentrum

Igår var jag på plats på PwCs årliga fun och charity run som de arrangerar för sina medarbetare och kunder. 300 deltagare sprang loppet på 5 km eller 10 km i förmån för Mattecentrum. Ett helt fantastiskt arrangemang där jag endast ångrar att jag inte var med och sprang själv! :)
 
TUSEN tack till vår fantastiskta huvudsponsor som arrangerar detta till förmån för oss samt till de 300 deltagare som tillsammans drog in drygt 50.000 kronor till Mattecentrum. Stort grattis även till vinnarna i de olika distanserna som skänkte sina prispengar till Mattecentrum också.
 
Här kommer några härliga bilder från eftermiddagen.
 
Ett soligt solvalla!
 
Alla startade såklart bakom startbilen!
 
Fantastiska löpare som inbringat Mattecentrum drygt 50.000 kronor för att utveckla verksamheten i mångfaldsområden!
 
Otroligt fina checka som kommer få pryda kontoret!
 
Mattecentrum <3 PwC
 
/Hannah

Fin artikel i Dagens Industri

Denna fina artikel fick vi idag i Dagens Industri:
 

Matte i Kungsan

Igår körde Mattecentrum sitt fjärde konvent (tidigare i Lund, Göteborg och Uppsala) inför nationella proven och denna gången gick det av stapeln mitt i Kungsträdgården i Stockholm. Konventet inleddes med att Tomas Tobé (M) och Ibrahim Baylan (S) invigde det. 375 elever fick hjälp av 75 volontärer att spetsa sig inför proven i nästa vecka.

Här är några härliga bilder från eventet, fler bilder kommer inom kort:
 
 
 
 
 

Konventtider

I förra veckan hade vi konvent för totalt 600 ungdomar fördelade på Göteborg och Lund - detta gick strålande och följer ni länken här får ni läsa om vilket bråk det var i Chalmers kårrestaurang!
 
Idag är vi på plats i Uppsala med 150 elever och imorgon träffar ni oss mitt i Kungsträdgården i Stockholm med 400 flitiga elever på plats. Sist men inte minst så är vi i Västerås stadshus nu på torsdag med 150 elever.
 
Tillsammans med volontärer lyckas vi vässa kunskaperna inför natioenalla proven hos hela 1300 elever EXTRA bara under 2 veckor! Fantastiskt, eller hur?

Matematik på Rådhuspladsen

I söndags så var det då dags för Mattecentrums danska kusin Matematikcenter att hålla "Matematik på Rådhuspladsen". 300 elever och 50 frivilliga (=volontärer på danska) var inbjudna för att räkna matte under eftermiddagen. Johan och Hannah var på plats under helgen och förberedde och på söndagen anslöt ytterligare några kollegor.
 
Johan och Hannah i tältbyggartagen!
 
Lugnet före stormen....
 
 
Några tjejer får hjälp av Matematikcenters frivilliga.
 
 
Alla bjöds på mat och dryck!
 
Dessa tre grabbar hade inte en nationellt prov i matte nu innan sommaren, de ville bara ta tillfället att repetera lite!
 
Underbara Jakob har allas uppmärksamhet!