Vad ska vi hitta på för roligt i Göteborg!

Veckorna springer iväg och nu har vi haft en Göteborgsansvarig på vårt första lokalkontor i 2 veckor.
 
Kontor är fixat ochn en genomgång av verksamheten börjar sätta sig.
 
Vi är såklart supersugna på att göra roliga saker i Göteborg! Har du förslag?
 
Hör av dig till Maya på: maya@mattecentrum.se eller 070-274 13 21
 
Fotograf: Eric Thor
 

Vi har fått en Göteborgsansvarig!

Hej jag heter Maya och började i måndags som Göteborgsansvarig på Mattecentrum.

Jag har tidigare jobbat med projekt och ideella organisationer såväl utomlands som i Sverige, och är nu supertaggad på att vara med och utveckla Mattecentrums verksamhet i Göteborg

Mejla mig gärna på maya@mattecentrum.se

Ha d gött!

/Maya Pérez Aronsson

Tack för matten, Johann Carl Friedrich Gauss!

Johann Carl Friedrich Gauss (1777-1855): "Princeps mathematicorum". Ja det är så han kom att kallas, "matematikens prins" eller "den största matematiken sedan antiken".
 
Gauss kom att arbeta med många delar av matematiken, nästan alla. Ett tecken på hans storhet den mängd med fenomen/saker/satser/regler som blivit uppkallade efter honom
 
Gauss visade stor fallenhet för matematiken redan som ung vilket kom att leda till att han som tjugoåring gjorde stora framsteg inom talteori samt algebra. Detta arbete innefattade binomialsatsen, primtal samt algebrans fundamentalsats som även kom att bli ämne för hans doktorsavhandling.
 
Här är en skönt lo-fi Lego-film om den gode Johann Carl Friedrich
 
Tidigare i serien
Tack för matten, Ada Lovelace!
Tack för matten, Archimedes från Syrakusa!

Alla projektledarna fick träffas

I helgen som var hade Mattecentrums kansli besök av våra projektledare som vanligtvis huserar ute i landet. En årlig tradition vi kallar för projektledarworkshop. Alla får en chans att träffas och få lite nya perspektiv. Hur fungerar Mattecentrum i andra städer? Vad kan jag utveckla i min egen stad?

Det ger även oss på kansliet en möjlighet att träffa alla fantastiska projektledare. Dra matteskämt och berätta om hur vi ser på framtiden.

Helgen inleddes med mingel-Bingo och avslutades med en utvärdering och reflektion. Däremellan diskuterade vi kvalitet i räknestugor, Robert från Göteborg fick chansen att ge sin syn på projektledarrollen och det delades ut tips på vad man kan prova för att underlätta och utveckla verksamheten lokalt. Johan och Hannah gjorde varsitt gästspel och alla som ville fick en signerad bok. Givetvis hann vi med en del fika och småprat också.

Jag tror att alla lämnade Stockholm fyllda av inspiration och sugna på att komma hem och köra igång nya projekt. Det är i alla fall vad min inkorg skvallrar om. Ett stort tack till alla som kom och bidrog till att helgen blev så lyckad som det blev!

/Rasmus  

Volontärer sökes!

 
Vi är jättesugna på att starta upp i iaf 3 nya städer under 2014.
 
* Helsingborg
* Borås
* Visby
 
Känner du någon eller är du själv intresserad av att bli volontär? Maila intresse till vår verksamhetsutvecklare jakob@mattecentrum.se så berättar han mer.
 
Bild lånad från google.se