Ungas fritid och utbildning måste värderas lika högt

Nu är det hög tid att låta våra barn och ungas fritid värderas lika högt. Gymnasieprogram som är med flest tjejer får mindre resurser än program som domineras av killar. Nu slår Ungdomsstyrelsen fast i en rapport att även kvinnligt dominerade fritidsaktiviteter får mindre anslag än manligt dominerade. 

Det tar dock inte stopp där. Det är nämligen som så att även antalet unga som engagerar sig i de olika föreningarna är väldigt skevt fördelade över könen. 59% av de unga är pojkar 2012 jämfört med 53% 2010.

Vi på Mattecentrum finansieras delvis via stöd från Ungdomsstyrelsen och vi är väldigt stolta över könsfördelningen i våra aktiviteter. I de fysiska räknestugorna har vi en majoritet flickor, ca 70%, medan vi i vårt digitala stöd når ut till fler pojkar, ca 65%.

Vi har tagit vårt ansvar och anpassat vår verksamhet så att den ligger i linje med det som de unga efterfrågar – oavsett kön. Nu uppmanar vi andra organisationer att göra det också. Bara gör det.

/Johan Wendt, Mattecentrums grundare och ordförande

Kommentarer :

#1: Marcus

"...anpassat vår verksamhet så att den ligger i linje med det som de unga efterfrågar"
Vad innebär det? Vad har förändrats?

skriven
#2: Johan

Hallå Marcus.

Mattecentrum är i stadig förändring tex så lanserade vi vår räknefunktion till www.matteboken.se precis. Det som däremot avses när jag skriver det som du citerar är att från dag 1 så har jag lyssnat på eleverna och utgått från deras behov snarare än vad jag anser vara viktigt. Utan elevernas "gillande" så saknar Mattecentrum existensberättigande enligt mig.

skriven

Kommentera inlägget här :