Matte-SM för gymnasieelever!

Kvaltävling på skolorna:  24 september.
Sista anmälningsdag: 11 september.

Den 24 september är det dags för den 52:a upplagan av Skolorna matematiktävling, även känd som Matte-SM. I år hoppas arrangören att ännu fler lärare och elever på gymnasiet ska upptäcka tävlingen och de möjligheter Matte-SM ger.

Tävlingen har genom åren varit ett tillfälle då många talanger mött matematiken i ett nytt sammanhang och upptäckt sin potential. En anmälan kan vara början på en spännande resa.

Tar man sig till final finns chansen att representera Sverige i flera internationella sammanhang, bland annat i matematikolympiaden (IMO) i Kapstaden 2014. Vinnaren i finalen kan också se fram emot Brummer & Partners-priset, en inspirerande resa till Cambridge University. Alla kan förstås inte vinna, men många kommer att upptäcka nya sidor av matematiken.

SÅ HÄR GÅR DET TILL: Tävlingen sker i två delar, en individuell tävling och en lagtävling. Den individuella tävlingen omfattar två moment: en kvalificeringstävling ute på skolorna den 24 september och en finaltävling för de 20-talet bästa i kvalomgången. Årets final sker i Stockholm den 23 november. Varje skola med minst tre deltagare kommer automatiskt med i lagtävlingen. De tre bästa i varje skola i den individuella tävlingen utgör skolans lag.

ANMÄLAN: Det är skolan, inte enskilda elever, som anmäls till tävlingen. Anmälan görs vanligen av ansvarig mattelärare. Anmälan kan göras på www.mattetavling.se. Sista anmälningsdag är 11 september.

Kolla också in www.facebook.com/mattetavling

Lycka till!

Kommentera inlägget här :