ABB vinner innovationspris och donerar prissumman till Mattecentrum!

ABB fick igår kväll motta det Svenska Innovationspriset 2013 från Veckans Affärer och ÅF för ”ett unikt och efterlängtat genombrott på energiområdet som bidrar till en mer hållbar värld”.

I nomineringen för ABB står det: ”Den kallas för lösningen på ett hundraårigt pussel. Med detta jättesprång i utvecklingen av strömöverföring kan bolaget bidra till såväl samhällsnytta, inte minst i Västerås och Ludvika där tekniken är utvecklad, som övergången till förnyelsebara energikällor och en mer hållbar värld. Genombrottet med den ultrasnabba brytaren för högspänd likström, en så kallad ’hybrid hvdc breaker’, ger inte bara bolaget en stark position inom det växande segmentet för havsbaserad vindkraft utan försvarar dess position som global ledare på kraftområdet samtidigt som den visar på en enastående förmåga att få fram banbrytande innovationer."

Priset delades ut i går kväll på Grand Hôtel i Stockholm. Prissumman på 100 000 kronor har ABB beslutat att donera till oss på Mattecentrum!

– Vi tycker att Mattecentrum gör ett bra och viktigt jobb med att stimulera intresset och öka kunskapen inom matte för unga människor. Med bidraget vill vi ge ytterligare möjligheter för Mattecentrum att utvecklas och få med ännu fler på mattetåget", säger Suzanne Lagerholm, Kommunikationsdirektör ABB.

ABB och Mattecentrum har samarbetat under flera år, och sedan november 2012 är ABB en av Mattecentrums fyra huvudsponsorer.

Vi på Mattecentrum är otroligt glada och stolta över detta!

"Vinnare av Svenska Innovationspriset och Innovationspriset Student 2013" ur Veckans Affärer

Läs mer om svenska Innovationspriset

”Lösningen på ett hundraårigt teknikpussel” ur Veckans Affärer

Kommentera inlägget här :