Matematik är viktigaste ämnet i skolan!

Visst är det kontroversiellt att säga att matte är det viktigaste ämnet i skolan för ditt framtida liv? Att matte skulle vara viktigare än att läsa och skriva? Inte kan väl det stämma? Faktum är att det gör det, i alla fall i USA och med tanke på att vårt svenska utbildningssystem och levnadsmönster inte skiljer sig extremt mycket från deras så kan man rimligen anta att det även stämmer in hos oss.
 
Gallup har nämligen genomfört en undersökning bland över 2000 vuxna individer och ställt frågan: "Med alla ämnen du studerade i skolan i åtanke, vilket, om något, har varit mest värdefullt i ditt liv?"
 

 
 

Överlägsen etta: MATEMATIK.
 
Detta betyder såklart inte att läsa och skriva inte är extremt viktigt för alla. Det är det och inte bara för att det är nödvändigt för att klara av matten ;) utan det är fundamentalt för att kunna ta del av det demokratiska samhället och att leva som en självständig individ.
 
/Johan Wendt, grundare och ordförande Mattecentrum

Kommentarer :

#1: Selambs

Det är kanske inte 100 % överförbart till svenska förhållanden? Främmande språk får en etta. Hos oss kanske det till och med slår matten?

skriven
#2: David

Kan mycket väl vara sant. Dock skall tilläggas att jag haft ca 5 olika mattelärare i gymnasiet samt högskolan, och samtliga har haft problem med att stava när det väl skall konstrueras meningar.

skriven

Kommentera inlägget här :